Reprizne izvedbe predstave “Istina ili izazov” 22. i 23. septembra u SARTR-u

Predstava “Istina ili izazov” autorice Zoe Ibrahimović u režiji Alena Šimića će imati dva reprizna izvođenja, 22. i 23. septembra u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog tetara.

“Istina ili izazov”, koja je premijerno izvedena u mjesecu junu, govori o mladoj generaciji koja je maturirala u društvu natopljenom transgeneracijskom traumom. Nakon proslave na vikendici okupit će se najbliži prijatelji, međusobno isprepleteni emotivnim nitima, odlučit će igrati igru Istina ili izazov. Iz benigne postmaturalne zabave krenut će na vidjelo izlaziti fragmenti sjećanja na različita, uglavnom traumatična iskustva, poput kostura iz ormara.

U predstavi glume Sara Seksan, Merjem Šiljak, Faruk Hajdarević i Kerim Čutuna. Dramaturgiju potpisuje Zoe Ibrahimović, kostimografiju Ella Bratić, scenografiju Marina Paštar, dizajn Anja Stregar, asistentica režije je Ajla Bešić, dok je Mirza Rahmanović – Indigo autor muzike.

Ovo nije omladinska predstava, nju “samo” realizuju mladi ljudi. Ova predstava namijenjena je svima koji ne žele zatvarati oči pred nekim od suštinskih tema naše današnjice. Nastala je u produkciji Udruženja Kontakt i Sarajevskog ratnog teatra.

Rezervacije ulaznica na brojeve telefona: 033 664 070 (od 9 do 16 sati) i 061 850 745 (od 16 do 19:30 sati) ili putem e-maila blagajna@sartr.ba.

Radio AS