Sajam bh. privrede u Centru Skenderija od 2. do 5. novembra

Deveti po redu Sajam bosanskohercegovačke privrede održat će se od 2. do 5. novembra 2023. u Dvorani “Mirza Delibašić”, a moto ovogodišnjeg sajma je: “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine”.

Kapacitet, kvalitet i ponuda upravo govori o ozbiljnosti privrednog događaja na kojem će se predstaviti preko 250 učesnika sa najnovijim tehnološkim i kreativnim dostignućima.

Posebna pažnja 9. Sajma bosansohercegovačke privrede bit će posvećena zapošljavanju, deficitarnim zanimanjima, nedostatku radne snage i kako stvarati uslove za dostupnost radne snage na tržištu rada.

Istovremeno, ovo će biti i programski najsadržajniji sajam, mjesto poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta.  Ono što je već postalo tradicionalno na ovogodišnjem sajmu, jeste da imamo preko 50 start-up firmi koje su već napravile uspješne korake u privredi.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo generalni je pokrovitelj sajma, a osim pokroviteljstva, drugi put je i izlagač na sajmu. Ulaz na sajam bit će slobodan.

Radio AS