Sanirana saobraćajnica na Darivi i pristupni put

Zajednički projekat Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajevo, sanacija lokalne saobraćajnice Dariva-Kozija ćuprija, završen je sredinom ove sedmice.

Projektom, za koji su 01. oktobra općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnica Benjamina Karić potpisali sporazum o saradnji, poboljšana je infrastruktura i stvoreni mnogo bolji uslovi u popularnoj šetnici u neposrednoj blizini grada. Projekat je koštao 316.116 KM, a Općina Stari Grad i Grad Sarajevo finansirali su ga u jednakim omjerima.

Prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji na ovom projektu načelnik Hadžibajrić i gradonačelnica Benjamina Karić istakli su izuzetnu saradnju Općine Stari Grad Sarajevo i Grada Sarajevo, te najavili zajednički rad i na drugim projektima u interesu građana.

“Istakao bih izuzetno dobru saradnju sa gradonačelnicom koja je pokazala dobru volju i interes da zajedno realizujemo projekte kojih će u budućnosti biti još. Ovaj projekat omogućit će puno bolju putnu infrastrukturu i bolje uslove za sve koji posjećuju Aleju ambasadora koja je jedno od najpopularnijih mjesta za šetnju i na svega nekoliko minuta od najuže jezgre,” izjavio je načelnik Hadžibajrić.

Gradonačelnica Karić podsjetila je kako je izuzetno važno da Grad Sarajevo sarađuje sa gradskim općinama. „Kada sam rekla da ću sarađivati sa općinskim načelnicima od prvog dana imam veliku podršku načelnika Ibrahima Hadžibajrića i prvi projekat na kojem sarađuju Grad Sarajevo i jedna od četiri gradske općine je ovaj sa Općinom Stari Grad. Ovo je projekat koji je od izuzetnog značaja, koji je javno dobro i koji će sigurna sam koristiti svim našim građanima, našoj djeci ali i turistima koji će sigurno vrlo rado prošetati ovim dijelom “, poručila je tada gradonačelnica Karić.

Projektom je, na saobraćajnici – od mosta na Darivi do Kozije ćuprije dugoj 1.600 metara, urađena kompletna sanacija sa asfaltiranjem, a u završnoj fazi projekta – realizovanoj ove sedmice, saniran je i pristupni put i plato na Darivi.

Radio AS