Premijer Forto i ministar Hadžiahmetović obišli KJKP RAD, sve spremno za zimsku sezonu

KJKP RAD spremno dočekuje zimsku sezonu. Potvrdili su to premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, nakon današnjeg obilaska i susreta s rukovodstvom ovoga preduzeća, kojeg je predvodila v. d. direktorica Vera Arnautović.

“Ministar i ja smo obišli pogon, razgovarali s Upravom preduzeća i imamo sve garancije da snijeg neće iznenaditi, kao i da kada su u pitanju njegove službe može pasti u ovome trenutku. RAD će biti tu za sve što je potrebno”, kazao je premijer Forto.

Ministar Hadžiahmetović je potvrdio da je KJKP RAD u situaciji u kojoj može preuzeti sve rizike.

“Građani ovoga grada moraju imati povjerenje u RAD, što su iz ovoga preduzeća mnogo puta do sada i dokazali. I ovoga puta sam se uvjerio da – kada je u pitanju i struka i mehanizacija i Uprava, mogu reći da se radi o našem gigantu”, konstatovao je ministar Hadžiahmetović.

Zimska sezona za KJKP zvanično je počela 15. novembra 2021. godine i trajat će do 15. marta 2022. godine. Preduzeće ovu zimsku sezonu dočekuje sa novim vozilom u svom auto parku. Prema tome ukupan broj vozila koja će biti angažovana u zimskom periodu je 49. Saobraćajnice se klasifikuju prema prioritetima (I, II, III i IV), te se na osnovu toga i vrši njihovo održavanje u zimskom periodu.

Radio AS