Sarajevo grad filma UNESCO-a: Produžen konkurs za crtanje festivalskog postera u Busanu

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu za crtanje postera 18. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih (BIKY) u Busanu u Južnoj Koreji. Konkurs za crtanje postera je produžen do 15. februara.

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu u dobi od 5 do 12 godina da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež o temi “Ne ratu! Mir u svijetu!”.

“Nadam se da više nikad neće biti ratova. Umjesto oružja, treba nositi cvijeće. Mrzim rat! Volim mir! – samo su neke od ideja za crtanje festivalskog postera o spomenutoj temi.

Organizatori pozivaju djecu da pokažu maštu i kreativnost, pridruže se djeci iz cijelog svijeta i zabave se. Crtež je do 15. februara potrebno donijeti ili poslati na adresu Sarajevo Film Festivala.

Konkurs je dio međunarodne saradnje UNESCO kreativnih gradova filma iz cijelog svijeta, među kojima su Sarajevo i Busan.

Pobjednički crtež iz Sarajeva će biti proslijeđen u Busan gdje će postati dio ovogodišnjeg festivalskog postera i biti izložen u Busanu tokom trajanja Festivala zajedno sa pobjedničkim crtežima iz drugih kreativnih gradova filma UNESCO-a. Pobjednik među crtežima iz svih gradova dobija vrijednu nagradu Festivala iz Busana koji će biti održan od 10. do 16. jula ove godine.

– Svi oni koji žele učestvovati u ovom konkursu, potrebno je da svoj crtež o temi “Ne ratu! Mir u svijetu!” nacrtaju na papiru za crtanje dimenzija 35x25cm. Tehnika crteža je slobodan izbor. Dozvoljene su sve tehnike: vodene bojice, mozaik, kolaž, itd.”, navodi se u saopćenju SFF-a.

Konkurs je otvoren do 15. februara ove godine.

Sve dodatne informacije mogu se naći na info@sarajevocityoffilm.ba.

Radio AS