Sarajevski Lucky Winter Market mjesto ljubavi i dobrih vibracija

Na platou Aria Malla počeo je najbolji sarajevski novogodišnji event, Lucky Winter Market – mjesto susreta, razmjene ideja, ljubavi, smijeha i dobrih vibracija.

Zimsko izdanje Lucky Marketa trajat će do 15. januara 2023. godine uz bogat program, koji su za građane i turiste bh. prijestolnice pripremili članovi Asocijacije kreativaca u saradnji sa srodnim udruženjima i prijateljima Lucky Winter Marketa.

U dvadeset drvenih novogodišnjih kućica, koje čine kreativni sokak kroz koji morate proći  na platou Aria Malla, najfrekventnijoj lokaciji u gradu, uživat ćete uz zvuke, mirise, okuse i šarene i zanimljive sadržaje nasmijanih lica učesnika Lucky Winter Marketa. Svi ljubitelji kreativnih radova i prazničnih ugođaja šarenih lampica, muzike, zabave, veselja, fotogeničnih kutaka rado će posjetiti ovaj veseli događaj.

Uz zvuk zvončića na svakom koraku očekuju vas zanimljivi sadržaji, mjesta za fotografisanje, a posebno u korneru našeg Deda Mraza sa kojim se možete fotografisati i oslikati lice za vas i vaše mališane, saopćeno je iz Asocijacije Kreativaca. 

Sladokusce i ljubitelje delicija privući će miris fritulica sa čokoladom, wafle, pop corn, koji se širi kroz kreativni sokak Lucky Winter Marketa.

Na štandovima craft marketa, čarolija svjetla, mirisa lavande, boja, zvukova stvara jedinstvenu magiju koja će vas zagrijati, oraspoložiti i čiji djelić možete ponijeti kući.

Vrijedni kreativci spremili su za građane i turiste unikatan nakit, vintage ploče i odjeću, heklane igračke, prirodnu kozmetiku, dizajnerske komade, delicije, rukotvorine, svijeće, slike, vrećice lavande, odjeću za dojilje, suvenire za fanove FK Željezničar, knjige, ljekobilje, med, džemove, novogodišnje poklone, suvenire i uspomene na Lucky Winter Market i Sarajevo.

Uz sve magične stvari kao u najljepšim bajkama i pričama, koje ćete tamo pronaći, do 15.1.2023. godine uživat ćete i u glazbenoj radionici sa Lukasom Capor.

Asocijacija kreativaca pripremila je i besplatne kreativne radionice za posjetitelje Lucky Winter Marketa, koje će se održavat tokom cijelog trajanja eventa: radionice tkanja, heklanja, filcanja, pletenja itd. A sve u svrhu zaštite i očuvanja tradicije starih zanata.

Plemeniti cilj Lucky Winter Marketa je i prikupljanje novca za paketiće za djecu sa poteškoćama u razvoju, djecu u socijalnoj potrebi i djecu samohranih roditelja koje organizuje udruženje Alden S.46 „prva dječija vesela kuhinja“, koji su uz to pripremili za najmlađe i povremeno pojavljivanje maskota s kojima se djeca mogu fotografisati.

Lucky Winter Market u novogodišnjem ruhu svog najboljeg izdanja na platou Aria Malla nudi vam 30 nezaboravnih dana.

Radio AS