Pašović: Sarajevo Fest važan festival koji publika voli

Direktor East West Centra Sarajevo Haris Pašović zadovoljan je četvrtim izdanjem ‘SarajevoFesta – Umjetnost i politika”, smatra da je to važan festival koji publika voli.

“Zadovoljni smo što smo uspjeli napraviti relevantran festival sa snažnim programom, bez obzira što smo imali malo sredstava. Naša sredstva, u poređenju sa sredstvima drugih festivala su minimalna. Ipak, uspjeli smo dovesti predstave i napraviti druge programe koji su značajni za ovaj trenutak, i kod nas i u svijetu. Imali smo publiku, usprkos tome što je Festival održavan paralelno sa završnicom Svjetskog prvenstva u nogometu. To potvrđuje da je ovaj festival važan, da ga publika voli i da se već uspostavio u Sarajevu”, kazao je za Fenu Pašović.

Četvrti Sarajevo Fest ‘Umjetnost i politika’, East West Centra Sarajevo, održava se od 13. decembra do 21. decembra, a čine ga predstave su iz regije i Evrope te drugi sadržaji.

Za večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo najavljena je predstava ‘Gospođica Julija’ Madlernianum teatra iz Beograda u režiji Harisa Pašovića. Za posljednji dan tog festivala planirana je predstava ‘Tri zime’ redateljice Jasne Đuričić (Srbija), koja će biti izvedena 21. decembra u Sarajevskom ratnom teatru.

Radio AS