Sarajevski vatrogasci pomažu gasiti požar na području Blidinja

Ukupno 21 vatrogasac, pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo učestvuje u ispomoći kolegama vatrogascima u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Pomenuta jedinica je blizu 24 sata na terenu i uspješno je obavila gašenje i spriječila širenje požara u svojoj zoni odgovornosti.

U petak nešto prije ponoći putem Civilne zaštite Federacije BiH upućen je hitan apel kantonalnim upravama civilne zaštite.

Vlada Kantona Sarajevo odmah je održala hitnu sjednicu i odobrila angažman Profesionalne vatrogasne brigade KS, koja je iza ponoći krenula na teren.

Kao i do sada, vatrogasci iz Kantona Sarajevo su se i ovoga puta odazivali, te daju podršku svojim kolegama na Blidinju, baš kao što su to i uvijek radili u svim djelovima Bosne i Hercegovine.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Dženan Brkanić boravio je danas na požarom zahvaćenom području  i u razgovoru sa lokalnim stanovništvom, te kolegama iz lokalne zajednice, vatrogasci KS pohvaljeni su kao najspremnija i najprofesionalnija jedinica koja je bila angažirana na gašenju požara.

Radio AS