“Seljačka opera” reditelja Andraša Urbana u srijedu premijerno na sceni Narodnog pozorišta

Muzička komedija “Seljačka opera” Darvaša Benedeka i Pintera Bele, a u režiji Andraša Urbana premijerno će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u srijedu, 17. aprila, s početkom u 19:30 sati.

Dramaturginja potpisuje Vedrana Božinović, koreograf je Krisztian Gergye, scenografiju i kostime radi Adisa Vatreš-Selimović, a muzička saradnica je Lejla Jusić.

Mlada je trudna. Mladoženja voli drugu. Njegova polusestra treba da se zaruči za uvijek pijanog šefa željezničke stanice jer će tim brakom očuh dobiti dva jutra vinograda. Sprema se svadba. Čekaju se zaruke. Okupljena je presretna tazbina koja se, naravno, voli svim srcem i širokim osmijehom. Iza koga je jasna računica. Kao da već nije dovoljno svega – pojavit će se i kauboj s velikom količinom novca. Pošteno zarađenim. Na ovoj svadbi ne postoji niko ko ne krije neku tajnu i sve tajne će se otkriti odjednom. Pitanje je samo koliko skandala jedna svadba može podnijeti. Seljačka opera Bele Pintera i Benedikta Darvaša u režiji Andraša Urbana komad je u kojem svi pjevaju, a ko pjeva – zlo ne misli.

U predstavi igraju: Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović- Bistrivoda, Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

Sat i deset minuta muzike uživo na sceni izvodi bend u sastavu: maestro Fuad Šetić (čembalo, korepetitor i dirigent), Amar Beširević (violina I), Ajnija Germić (violina II), Sara Kasap (violina III) i Rastko Zečević (kontrabas).

Prvo reprizno izvođenje je u četvrtak, 18. aprila, u istom terminu. Napominjemo da će publika moći pogledati isti naslov 13. i 17. maja te 11. juna.

Radno vrijeme blagajne:

  • Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati.
  • Ostalim radnim danima od 9:00 do 15:00 sati.

Radio AS