Sarajevo Destination Festival od 25. do 27. aprila: Povezivanje kroz turizam u srcu Evrope

Sarajevo – grad bogatog kulturno-istorijskog naslijeđa i spoj različitih kultura, od 25. do 27.  aprila 2024. godine biće centar svjetske turističke industrije. Najavljeni Sarajevo Destination Festival okupit će turističke agencije, kompanije i platforme za povezivanje turista iz zemalja regije, Evrope i svijeta.

Sarajevo Destination Festival organizuje Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Centar Skenderija uz podršku Vlade i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo ističu da ovaj događaj nudi platformu za promociju turističke ponude izlagača, te uvid u raznolikost i bogatstvo sadržaja turističkih destinacija koje oni nude.
Pored poslovnih susreta i jačanja saradnje između turističkih radnika, B2B segment programa uključuje edukacije i stručne panel diskusije. Posebnu pažnju privlači tema centralne ovogodišnje konferencije s fokusom na kreativne i održive zajednice u turizmu 21. vijeka. 

Predviđen je i raznovrstan kulturno-zabavni program, od čega se izdvaja koncert najbolje etno grupe na svijetu – Divanhane, kojim će se Sarajevo Destination Festival pozdraviti s izlagačima.

Radio AS