Škola digitalnih inovacija i druge besplatne obuke za mlade u općini Centar

Općina Centar Sarajevo u saopštenju za javnost obavještava građane da u okviru Javne ustanove “Centar kulture i mladih” u ovoj godini u prostorijama na adresi Mis Irbina 18 realizuje brojne projekte, među kojima su: škola digitalnih inovacija, kurs italijanskog jezika, radionica stripa, fotofestival učenika srednjih škola, izložba „Studentski dani“, književni program i radionice JU CKM, škola savremenog plesa, kulturno-historijsko naslijeđe BiH, ZEZ – znanost-edukacija-zabava, edukacija za pisanje projekata po LOD Metodologiji i kultura sjećanja.

Škola digitalnih inovacija namijenjena je polaznicima koji žele da steknu nova znanja ili prošire postojeće znanje o programiranju.

JU Centar kulture i mladih Općine Centar od februara počinje sa kursom italijanskog jezika za početnike koji predviđa usvajanje elementarnih gramatičkih cjelina

Projekat Fotofestival učenika srednjih škola ima za cilj potaknuti mlade da se bave fotografijom i da poboljšaju svoju medijsku pismenost.

Cilj realizacije škole plesa je da se mladim ljudima ponudi mogućnost upoznavanja sa plesnim stilovima, te savladavanje plesnih pokreta sa težištem na modernom plesu.

U saopštenju pozivaju sve zainteresovane osnovce starijih razreda, srednjoškolce i studente da se prijave na neki od projekata putem telefona 033/232-594, e-mail adrese info@centarkulture.ba

Radio AS