Skupština i Vlada KS: In memoriam Segmedina Srna-Bajramović

Povodom iznenadne smrti zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedine Srna-Bajramović, rukovodstva i članovi Skupštine i Vlade KS izražavaju beskrajnu tugu i zatečenost ovom tužnom i neočekivanom viješću.

“Naša kolegica – zastupnica Srna-Bajramović preminula je danas u 49. godini. Nenadoknadiv je to gubitak za sve nas, naš Kanton, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Uvijek je bila odmjerena, smirena, taktična, uviđavna…, pa i onda kada bi s posebnim žarom iznosila svoje stavove o temama koje su bile važne običnim ljudima, jer je baš takve doživljavala svojim. Neka joj je laka zemlja bosanska”, ističu u posljednjem pozdravu njene kolege iz Skupštine i Vlade KS, te porodicama Srna i Bajramović iskazuju riječi najdubljeg saučešća i suosjećanja.

Rođena je 05. januara 1973. godine u Sarajevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te Fakultet političkih nauka. Bila je udata i majka dva sina.

Široj javnosti bila je poznata po 19-godišnjem angažmanu u različitim TV projektima. 

Bila je novinarka i urednica na Televiziji BiH i RTV Federacije BiH.

Od ulaska u politiku, bila je članica Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, u kojoj je obnašala dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a.

Pored funkcije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegatkinja u Federalnom parlamentu.

O terminu održavanja Komemorativne sjednice Skupštine KS javnost će biti blagovremeno informisana.

Radio AS