Velika zainteresovanost učenika u KS za takmičenje u oblasti prirodnih nauka Science STEM

Takmičenje iz oblasti prirodnih nauka Science STEM, iz oblasti biologije, fizike i hemije održano je danas, a na njemu su se takmičili učenici prvih, drugih i trećih razreda srednje škole. Radi se o prvom takmičenju ove vrste koje je dio zvaničnog Kalendara takmičenja u Kantonu Sarajevo.

Prema riječima ministrice za odgoj i obrazovanje KS Naide Hota-Muminović, sama činjenica su u okviru ovih razreda bila 154 takmičara, govori o zaintresiranosti učenika za ovu vrstu takmičenja.

“Iduće godine unapređujemo ovo takmičenje praktičnom komponentom. Ponosni smo na učenike i sretni zbog zavidnog znanja koje su pokazali. Čestitamo svim nastavnicima koji su dali doprinos da naši učenici zavole egzaktne nauke”, navela je ministrica Hota-Muminović.  

Kako je dodala, u naredne tri godine sve osnovne i srednje škole u Kantonu Sarajevo imat će potpuno opremljene kabinete fizike, hemije i biologije.

“To je dio naše jasne opredijeljenosti da škole učinimo funkcionalnim i ugodnim mjestom učenja i podučavanja”, zaključila je ministrica Hota-Muminović.

Radio AS