Skupština KS će održati hitnu sjednicu o sigurnosti saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Teška saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala mlada sarajevska doktorica Azra Spahić bila je dominantna tema pitanja i inicijativa koje su zastupnici iznijeli u prvom dijelu današnje Osme sjednice Skupštine KS.

Kako bi javnost dobila cjelovitije odgovore o brojnim pitanjima koju je ova nesreća s razlogom pokrenula, Skupština KS danas je prihvatila inicijativu o održavanju hitne sjednice na temu sigurnosti saobraćaja u Kantonu Sarajevo, te će o terminu njenog zakazivanja odlučiti Kolegij Skupštine, u što kraćem roku.

A prije zvaničnog početka zasjedanja zastupnici Skupštine KS su minutom šutnje i molitvom odali počast smrtno stradaloj doktorici Spahić, te žutim ružama obilježili prvu tužnu godišnjicu od prerane smrti zastupnice Segmedine Srna-Bajramović. Također su, u znak sjećanja na sve prijedorske žrtve, nošenjem bijelih traka na današnjem zasjedanju, zastupnici simbolično obilježili i sutrašnji tužni datum, Dan bijelih traka.

U nastavku zasjedanja, Skupština je Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo dala saglasnost da može u ime Kantona Sarajevo pristupiti potpisivanju ugovora za dodjelu stana u vlasništvo pripadnicima braniteljske populacije kojima su ti stanovi ranije dodijeljeni na korištenje.

Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo dobila je saglasnost Skupštine za zaključivanje Ugovora o doniranju Općini Ilidža šest modularnih stambenih jedinica (kontejnera) i 15 profesionalnih isušivača vlage MASTER – Profi DH752, bez naknade.

Program rada Skupštine za tekuću 2023. godinu danas nije dobio zastupničku podršku.

Današnje zasjedanje Skupštine je prekinuto, a o njegovom nastavku javnost će biti blagovremeno informisana.

Radio AS