„Smijeh je lijek“ sa Đurom, Macom i Pervanom u Sarajevu od 20. do 22. decembra

U Centru za kulturu i mlade (CKM) 20. decembra počinju Dani smijeha “Smijeh je lijek”, u sklopu koje će Dragan Marinković Maca, Željko Pervan i Branko Đurić Đuro odigrati svoje popularne predstave.

U ponedjeljak (20.12.) u 20 sati bit će odigrana predstava “Kakva ti je žena, takav ti je život” Dragana Marinkovića Mace. Glumac u ovoj predstavi publici približava priču o čovjeku koji se nakon razvoda zaputi u kafić i počne preispitivati svoj život te im približava svoju viziju dobrog i uspješnog braka.

Već u utorak (21.12.) u 20 sati slijedi izvedba “Izlazak iz ormara” Željka Pervana, koji kaže: “Izlazim iz ormara. Iz kuće. Iz grada. Ne krijem ništa. Sve što nekada nije bio red reći, došlo je na red. Samo se smijte, meni je svejedno!”.

Dane smijeha će u srijedu (22.12.) zaključiti “Đurologija” Branka Đurića Đure, popularna predstava koju je do sada pregledalo više od 350 hiljada gledatelja, a odigrana je više od 500 puta širom svijeta. Svojevrsni (anti)stand up show “Đurologija”, kako ga i sam Đuro voli nazivati, je u stvari zbirka njegovih intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebasan način, držeći publiku u oduševljenju i gotovo neprekidnom smijehu.

Dani smijeha organiziraju se pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, i uz podršku donatora, sponzora i prijatelja.

“Zbog izuzetno ograničenog broja mjesta, poštujući epidemiološke mjere, ovog puta nećemo raditi rezervacije putem naše web stranice, i ulaznice po cijeni od 20 KM, mogu se nabaviti na blagajni CKM-a, radnim danima od 10-12 i od 16-20 sati, kao i dva sata pred predstavu”, navodi se u zaključku saopćenja CKM-a.

Radio AS