Spremite se i utoplite, sutra novi val jačih snježnih padavina

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama je zabilježen snijeg.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Ivan-sedlo 6; Livno 8; Drvar, Grude, Sarajevo 10; Bugojno, Mostar 12; Jajce 13; Bihać, Tuzla, Zenica 14; Neum 15; Sanski Most 17; Gradačac 18;

Sutra će u našoj zemlju preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u nizinama Bosne kiša ili susnježica koja će u većini područja preći u snijeg. Na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Poslije podne prestanak padavine u Posavini, Krajini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje tokom noći. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 10, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 11 °C.

U Sarajevu sutra pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom koja će preći u snijeg. Temperatura zraka između 0 i 3 °C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini do 14 °C.

Radio AS