ŠTAB CZ: Konvoj pomoći iz Novog Sarajeva sutra putuje za Tursku

Odlukom Štaba civilne zaštite Općine Novo Sarajevo osigurana je donacija najpotrebnije opreme za pomoć nastradalima u zemljotresu u Turskoj i Siriji. Vrijednost opreme je oko 50.000 KM, a ista sadrži šatore, deke, vreće za spavanje, limene peći, plinska kuhala, lampe, spremnike za vodu I slične artikle koji su u ovom trenutnu neophodni preživjelom stanovništvu ove regije, a koje je ostalo bez svojih ognjišta.

Konvoj vozila Civilne zaštite Općine sa navedenom opremom jutros je krenuo prema skladištu Federalne organizacije Crvenog križa BiH gdje je roba uskladištena, dok se očekuje da se  ista u subotu, zajedno sa kamionima pomoći Crvenog križa, zaputi prema ugroženim područjima Turske.

Ovo je još jedna od brojnih humanitarnih aktivnosti koje je Općina Novo Sarajevo poduzela od razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji, a jučer je započela i sedmodnevna kampanja prikupljanja finansijske pomoći, jer prema iskazanim potrebama Crvenog polumjeseca Turske u ovim trenucima nije prijeko potrebna garderoba, već novčane donacije i specifični artikli.

Radio AS