Udruženje Pomozi.ba pokrenulo akciju prikupljanja igrački za djecu Turske i Sirije

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za djecu pogođenu zemljotresom u Turskoj i Siriji kako bi dječacima i djevojčicama koji su u jednom momentu ostali bez svega bar malo olakšali tešku svakodnevnicu, javlja Anadolija.

Iako je akcija prikupljanja pomoći za djecu Tuske i Sirije tek počela, iz Udruženja ističu da su više nego zadovoljni odzivom građana i građanki, koji od ranog jutra donose igračke za dječicu koja su napustila svoje domove, a donacije su primali i protekle subote.

“Mi i ovim putem molimo naše građane da doniraju nove ili pak polovne, ali dobro očuvane stvari koje ćemo u narednom periodu sortirati i pakovati kako bi pomoć čim prije došla do dječaka i djevojčica koji su ostali ne samo bez domova, nego i djetinjstva”, izjavila je Saliha Rokša iz Udruženja Pomozi.ba.

Donacije novih ili dobro očuvanih igračaka se mogu dostavljati na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8 u Sarajevu, u periodu od 8 do 17 sati svim danima osim nedjelje. Donacije su moguće i u uredima u Travniku na adresi Školska bb, Bihaću u ulici Đačka bb, Mostaru u ulici Maršala Tita 84 i Sanskom Mostu na adresi Podbriježje bb.

Također podsjećaju da akcija pomoći za Tursku i Siriju i dalje traje te da su moguće novčane donacije putem web-platforme www.pomoziba.org ili žiro računa, kao i pozivom na broj 17006 kojim se doniraju 2 KM.

Radio AS