Šteta zatražio hitnu reakciju zbog blokirane saobraćajnice na Marijin Dvoru

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je upozorio da će podnijeti prijave protiv onih koji su odgovorni zbog toga što je urušavanjem građevine na Marijin Dvoru ugrožen saobraćaj.

To je poručio nakon što je obustavljen saobraćaj u dvije od tri saobraćajne trake u spomenutom dijelu grada. Naglasio je da je saobraćaj obustavljen odlukama, kako je naveo, višeg nivoa vlasti te da Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo nije nadležno za ovu saobraćajnicu.

Poručio je da je spreman pomoći na rješavanju problema i upozorio da da će podnijeti prijave ako se problem ne riješi.

“Nije vrijeme za prebacivanje odgovornosti, za usporavanje procesa, ovakve stvari se moraju rješavati u hitnom postupku kako bi se na prvo mjesto stavila sigurnost građana i normalizovao saobraćaj. Ako se problem hitno ne riješi, pokrenut ćemo prijave protiv svih odgovornih za trenutno stanje”, ukazao je Šteta.

Podsjećamo, električna centrala, izgrađena u vrijeme austrougarske vladavine, godinama je devastirana i u ruševnom stanju, uprkos tome što je riječ o nacionalnom spomeniku Bosne i Hercegovine.

Počela se urušavati proteklog vikenda te su tom prilikom bili ugroženi ljudi i imovina. Ruševine su završile na trotoaru i glavnoj gradskoj saobraćajnici zbog čega je obustavljen saobraćaj.

Radio AS