Stiže promjena vremena, najavljen snijeg u BiH

Sutra se očekuje oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše.

U većem dijelu Bosne djelomično vedro. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U subotu, 25.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju u Bosni će kiša prelaziti u snijeg ili susnježicu. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U nedjelju, 26.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini kiša. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo, prije podne sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U ponedjeljak, 27.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. U Hercegovini jugo u jutarnjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C, saopšteno je iz FHMZ BiH.

Radio AS