Stojčevac poprima novi izgled: Postavljena javna rasvjeta, slijedi asfaltiranje ceste

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo saopćilo je kako je postavljanje nove javne rasvjete na popularnom izletištu Stojčevac na području općine Ilidža završeno, te da se pristupilo i radovima na asfaltiranju ovog dijela.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović obišao je jučer Spomenik prirode “Vrelo Bosne” i radove koji se realiziraju u okviru projekta sanacije ulice Stojčevac i izgradnje javne rasvjete.

Radovi teku planiranom dinamikom, javna rasvjeta je već stavljena u funkciju, a plan je da se asfaltiranje ulice Stojčevac okonča 25. marta 2022. godine.

“Ukupna vrijednost projekta iznosi 790.000 KM, a finansiraju ga Direkcija za puteve KS sa 340.000 KM, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša sa 200.000 KM, Općina Ilidža sa 150.000 KM, te Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja KS sa sredstvima u iznosu od 100.000 KM”, naveo je ministar Hadžiahmetović.

Ministar je ovom prilikom razgovarao sa direktorom KJU za zaštićena prirodna područja Asadom Jeleškovićem i o realizaciji drugih, strateški važnih projekata kao što su uspostavljanje Eco-kampa “Bijambare” i planinske botaničke bašte “Trebević”.

Radio AS