Sutra privremena obustava saobraćaja: Tramvaji će voziti do Skenderije

U Sarajevu će sutra doći do izmjena u odvijanju gradskog prevoza povodom obilježavanja Dana sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva.

U skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog odavanja počasti na Spomen-obilježju ubijenoj djeci Sarajeva u ulici Maršala Tita, sutra će u vremenu od 12:45 do 13:45 sati doći do privremene obustave saobraćaja.

Tako će se tramvajski saobraćaj odvijati na relaciji Ilidža – Skenderija, a neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod.

Linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni termin i dijelom trasu linije te će, umjesto s Vijećnice, polaziti s terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćati trolejbuskom trasom.

Linije koje polaze s Doma Armije mijenjat će polazni terminal te ć umjesto s Doma Armij polaziti s terminala Drvenija.

Podsjetimo da se 5. maja obilježava Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva kao spomen na sve ubijene mališane od 1992. do 1995. godine. Vlada KS u koordinaciji sa Udruženjem roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva sutra će položiti cvijeće i odati počast.

Prema podacima Udruženja roditelja ubijene djece, tokom opsade Sarajeva, koja se smatra najdužom opsadom u historiji modernog ratovanja, ubijeno je 1.601 dijete.

Radio AS