Sutra privremena obustava saobraćaja u centru Sarajeva

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu potpunu obustavu saobraćaja u centru Sarajeva za 16. septembar od 18.30 do 23.00 sata zbog održavanja koncerta “Gradski orkestar”.

Zabrana se odnosi na ulice: Branilaca Sarajeva – na dijelu raskrsnice s ulicom Ćemaluša do raskrsnice s ulicom Radićeva i ulicom Kulovića – na dijelu raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Maršala Tita, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Inače, “Kultura na ulice 2023!” je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih opština pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Tim povodom, u subotu, 16. septembra, s početkom u 20:00 sati, na pozorišnom Trgu Susan Sontag, sarajevska publika moći će uživati u koncertu Sarajevskog gradskog orkestra, kojim će dirigovati maestro Fuad Šetić. Svi koji budu prisutni imat će priliku čuti i uživati u simfonijskom repertoaru na kojem će se naći: B. Smetana „Vltava (Moldau)“ iz ciklusa „Moja domovina“, A. Dvorak simfonija op. 95 br. 9, e mol – „Iz novog svijeta“, J. Brahms „Mađarski pleso“ br. 21.

Radio AS