Sutra veći broj sarajevskih naselja bez vode

Zbog popravke kvara na glavnom distributivnom cjevovodu u sarajevskoj Alipašinoj ulici, kako su saopštili iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, sutra će veći broj naselja biti bez vode.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama u ulicama: Nevjestina, Senada Poturka Senčija, Safeta Zajke, Sarač Ismailova, Sunulah Efendije, Džinina, Derebent, Trešnje, Fridriha Adolfa, Tukovi, Ahmeda Ljubunčića, Humačka ploča i 8. marta.

“Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima”, javili su iz ViK-a.

Od 09 sati planirani su radovi i popravka kvara glavnog distributivnog cijevovovoda DN 500 mm u ulici Alipašina. Radovi će se izvoditi na lokalitetu ispred Opelovog servisa.

U sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju sljedećih naselja sa pripadajućim ulicama Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići te ulice: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

“Zbog obimnosti i složenosti poslova normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo u jutarnjim satima po okončanju radova. Za sve informacije možete se obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumijevanje”, saopšteno je iz ViK-a.

Radio AS