Terović o požaru na pijaci “Kvadrant”: Sad nam je prioritet da pomognemo ljudima

Direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović rekao je za Klix.ba da je požar zahvatio čitavu površinu otvorene pijace “Kvadrant” i da je nakon saniranja požara najbitnije pomoći ljudima kojima je prodaja na ovoj pijaci bila jedini izvor prihoda.

Kaže nam da je o uzroku požara prerano govoriti i da će te informacije biti poznate nakon obavljenog uviđaja. Međutim, dodaje da je požar krenuo od dijela gdje se prodaju plinske boce, ali dodaje da se trenutno ne može sa sigurnošću reći da je plinska boca izazvala požar.

“Čim je došlo do požara naš sistem za dojavu je aktiviran i vatrogasci su izašli na teren. Nažalost, požar se proširio na čitavu pijacu. U kontaktu sam sa resornim ministarstvom odmah ćemo krenuti u iznalaženje rješenja i pružanja pomoći za ljude kojima je prodaja na pijaci bila jedini izvor prihoda. Preduzeće će nekako i podnijeti štetu, sad nam je prioritet da pomognemo ljudima”, rekao nam je Terović.

Na pijaci je ukupno bilo 185 boksova sa 55 korisnika. Iako Terović kaže da je o uzroku požara preuranjeno govoriti, naglašava da je parcela na kojoj se nalazi pijaca godinama predmet sudskog spora sa privatnim licem te da se traži iseljenje KJKP Tržnice-pijaca.

Do sada nije bilo informacija o povrijeđenim osobama.

(Klix.ba)

Radio AS