Tokom noći okončan KDZ pregled u čak 65 sarajevskih škola i nije pronađena eksplozivna naprava

Kontradiverzioni pregled koje su jučer izvršili multidisciplinarni policijski timovi MUP-a KS, a nakon jučerašnjih pristiglih dojava o postavljenim bombama, okončan je u toku noći i konstatovano je da nisu pronađene eksplozivne naprave.

Jučer je u školama na području Kantona Sarajevo dojavljeno da je postavljena bomba, nakon čega su svi učenici morali biti evakuisani.

Odmah po prijavi, multidisciplinarni policijski timovi poduzeli su sve mjere u vezi sa obezbjeđenjem škola i djece te su pristupili KDZ pregledima kako bi ustanovili da li se radi o lažnim dojavama ili ne.

Nakon cjelodnevnog rada policijskih službenika, noćas oko jedan iza ponoći su okončani KDZ pregledi.

“Noćas oko jedan sat po ponoći okončani su svi KDZ pregledi. Ukupno je pregledano 65 škola. Prilikom KDZ pregleda nisu pronađena minsko-eksplozivna sredstva”, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Važno je napomenuti da je jučer, osim u školama, dojava o postavljenoj bombi stigla i u Općinski sud Sarajevo. Ovakve dojave postaju sve češća pojava, a policijski službenici dužni su osigurati sve objekte koji dobiju takve prijave. Kako je do sada i bivalo, policijski timovi poduzeli su sve potrebne mjere i adekvatne korake pa su tako i jučerašnje ekspresne akcije okončane uspješno.

(Klix.ba)

Radio AS