Toplane u Sarajevu spremne za sezonu grijanja, evo kada će zagrijati radijatore

Iz KJKP “Toplane” Sarajevo obavijestili su sve korisnike centralnog grijanja kako su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciji toplotne energije pogonski spremna te da preduzeće spremno dočekuje novu sezonu grijanja.

Naime, u skladu sa Uredbom o općim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, postrojenja i instalacije KJKP “Toplane-Sarajevo” trebaju da budu tehnički spremna do 20. septembra tekuće godine.

Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra, srednja dnevna temperatura spoljašnjeg zraka iznosi 12 stepeni ili niže, KJKP “Toplane – Sarajevo” će početi sa isporukom toplotne energije prema građanima Kantona Sarajevo, što znači da ukoliko se nastavi ovaj trend temperatura KJKP “Toplane – Sarajevo” će 22. septembra krenuti sa zagrijavanjem stambenih i poslovnih jedinica.

“Želimo istaći da što se tiče Toplana Sarajevo građani nemaju razloga za zabrinutost, kao i to da ćemo učiniti sve što je u našoj nadležnosti kako bi korisnici centralnog grijanja bili zadovoljni uslugom koju im pružamo i kako bi sezonu 2022/2023. godine učinili što uspješnijom”, saopštili su.

Radio AS