Turistička zajednica KS nastavlja ukrašavanjem grada, nove dekoracije u Ferhadiji

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) nastavlja sa ukrašavanjem grada i stvaranjem ugodne praznične atmosfere u kojoj će uživati svi koji će ove zimske turističke sezone posjetiti Kanton Sarajevo.

U Ferhadiji, jednoj od najprometnijih ulica u centralnom dijelu grada, postavljene su svjetlosne praznične dekoracije u obliku kugli, emotikona sa srcima, zatim svjetleći medo i snjegović prolaz, te zavjesa nejednakih niti.

Postavljanje svjetlosnih dekoracija i iluminacija instagramičnih mjesta izvršeno je u koordinaciji s Vladom Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvom komunalne privrede KS, saopšteno je iz TZKS. 

Turstička zajednica Kantona Sarajevo je početkom decembra započela realizaciju projekta prazničnih iluminacija i dekoracija atraktivnih za fotografisanje i promociju destinacije, te ukrasila sarajevske ulice, saobraćajnice, trgove i druge atraktivne i prometne lokacije gdje su postavljene 3D saonice, jeleni, svijetleće kugle i polukugle, te okićene jelke a sve u cilju obogaćivanja i unapređenja turističke ponude.

Radio AS