Turistička zajednica KS: Za oporavak turizma izdvojeno 800.000 maraka

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala je dva javna poziva za sufinansiranje i podršku projektima koji će doprinijeti razvoju i unapređenju turističke ponude.

Javni poziv „Zimski kalendar dešavanja“ u vrijednosti od 200.000,00 KM kreiran je s ciljem poticaja razvoja i obogaćivanja turističke ponude Kantona Sarajevo na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Trebeviću tokom predstojeće zimske sezone. Kreiranjem zimskog kalendara dešavanja na otvorenom, a poštujući epidemiološke mjere i preporuke, kao i trendove u turizmu koji su usmjereni na razvoj outdoor potencijala, Turistička zajednica KS nastoji vratiti Sarajevu olimpijski duh, te pozicionirati i promovisati naše olimpijske planine kao poželjne turističke destinacije.

Javni poziv „Sarajevo Winter Fest“ namijenjen je za programe i projekte čijom realizacijom se razvijaju nove turističke inicijative, ideje i proizvodi, a koji će turistima i građanima ponuditi zanimljive sadržaje i bogat program dešavanja tokom cijele zime na više lokacija koje će biti okićene i uređene u prazničnom duhu. Ukupan iznos sredstava izdvojenih za „Sarajevo Winter Fest“ iznosi 607.000,00 KM, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Radio AS