U At mejdanu u subotu počinje Summer FEDU festival za najmlađe

U parku At mejdan u subotu 20. avgusta i u utorak 23. avgusta održat će se Summer FEDU festival sa brojnim sadržajima za najmlađe.

U jednom od najljepših parkova u gradu, najavljene su radionice za mališane: filcanje vune, mala lutkarska scena, mozgaonica, crtanje; književni susreti, cirkuska trupa Master&Margarita- žongleri, štulaši, likovno oblikovanje, grafički dizajn i muzička radionica.

Festival je dio popularnog Festivala dječije umjetnosti FEDU koji se održava svake godine u maju, a organizatori ove godine realizuju i ljetno izdanje na otvorenom. Pored programa u At mejdanu, Summer FEDU je pripremio i defile od Katedrale srca Isusova do Vječne vatre i nazad, a u kojem će učestvovati cirkuska trupa Master&Margarita, Sarajevo Drum Orchestra i mališani.

Među projektima koji podstiču djecu i mlade na kulturni razvoj i širenje znanja svakako je i Festival FEDU čiji je Općina Stari Grad i ove godine generalni pokrovitelj. Festival se održao od 3 – 7. maja u okviru obilježavanja Dana Općine Stari Grad, a njegovo ljetno izdanje najavljeno u subotu u parku At mejdan predstavlja sastavni dio FEDU-a kako bi se najmlađima i tokom ljetnog raspusta omogućili zanimljivi sadržaji.

Kompletan program Summer FEDU festivala pogledajte ovdje.

Radio AS