U BiH narednih dana sunčano vrijeme, temperature u porastu

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -9 stepeni, Sokolac 5, Bugojno i Drvar 9, Gradačac, Jajce, Livno, Sarajevo i Tuzla 10, Banja Luka, Bihać, Sanski Most i Zenica 11, Doboj i Trebinje 13, Grude, Mostar i Neum 14 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U Sarajevu sutra sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 12 stupnjeva.

U srijedu se prognozira sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu zemlje do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen.

Sunčano vrijeme očekuje se i u četvrtak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu do osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stupanj.

Radio AS