U Centru “Safet Zajko” izgrađena prva teniska dvorana u Sarajevu

U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” izgrađena je prva teniska dvorana u Sarajevu. Projekat je realizovan u saradnji Općine Novi Grad Sarajevo i Teniskog kluba “Gem” i predstavlja značajan iskorak u stvaranju uslova za profesionalni tenis, za trening svih uzrasta i odigravanje mečeva.

Teniska dvorana prostire se na 2.500 kvadratnih metara i ima četiri teniska terena sa zemljanom podlogom, od kojih su dva za profesionalne mečeve i dva pomoćna terena za razvoj teniske škole. Dvorana ima grijanje, adekvatne svlačionice, kao i manje tribine za sva četiri terena, uz mogućnost postavljanja montažnih tribina prilikom odigravanja značajnijih mečeva.

“Izgradnjom teniske dvorane osigurani su uslovi za održavanje treninga i mečeva i u toku zimskih mjeseci te su olakšani uslovi treniranja brojnim zaljubljenicima tenisa u našem gradu i općini”, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Direktor Teniskog kluba “Gem” Aljoša Delić istakao je da su se ovom dvoranom osigurali uslovi za treninge na svjetskom nivou, što ranije nije bio slučaj.

“Ranije smo imali jako teške uslove za treninge jer su to bile dvorane koje nisu adaptirane, odnosno dvorane koje nemaju podlogu za tenis ili se treniralo u hladnim balonima. Mi smo sada dobili evropske uslove sa ovom dvoranom i možemo da kažemo da naša djeca iz općine Novi Grad, kao i grada Sarajeva, imaju dobre uslove, odnosno evropske uslove i da se razvijaju u profesionalne tenisere. Nadamo se da će iz ove dvorane izaći jednom profesionalni teniseri. Općina Novi Grad može biti ponosna da ima jedan objekat koji je prvi put u historiji grada Sarajeva namjenski napravljen za tenis”, istakao je direktor Delić.

Radio AS