Zimsko izdanje Street Food Marketa na Vilsonovom počinje 8. februara koncertom Željka Bebeka

I ove zime na Vilsonovo šetalište vraća se popularni festival hrane i dobre muzike Street Food Market, a ove godine povod je obilježavanje 40 godina od Olimpijade u Sarajevu. Zabava na otvorenom počinje u četvrtak, 8. februara, i trajat će jedanaest dana, do 18. februara ove godine.

Radi se o trećem po redu Street Food Marketu na Vilsonovom, odnosno drugom zimskom Marketu, na kojem će biti upriličeni brojni uzbudljivi sadržaji, koji će upotpuniti atmosferu ovog popularnog događaja, a svim posjetiocima ponuditi nezaboravno iskustvo.

Ukusnu hranu, gastro specijalitete i festivalske menije, ovoga će se puta na zimskom Marketu, osim bh. izlagača, predstaviti i izlagači iz drugih zemalja. Biće upriličena i specijalna gastro promocija lokalnih specijaliteta i tradicionalnih jela iz BiH.

U večernjim satima, kako to priliči svim dosadašnjim izdanjima Street Food Marketa, posjetioci će se zabavljati uz odličnu muziku, nastupe i koncerte brojnih bendova i izvođača.

Osim promocije lokalnih restorana, malih privrednika i izlagača hrane, Market sa svojim aktivnostima nastoji biti platforma za promociju lokalne zajednice u cjelini, mjesto za promociju mladih umjetnika, kreativaca, nevladinih i humanitarnih organizacija, kao i udruženja građana.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti svaki će dan slikati po jedan od motiva Sarajeva i Olimpijade, tako da će posljednjih dana Marketa biti upriličena izložba ovih radova. U cilju obilježavanja 40. godišnjice od Olimpijade u Sarajevu, u okviru Street Food Marketa biće otvoreno i klizalište na kojem će se realizovati sportske aktivnosti, a u slobodnim terminima će biti potpuno besplatno za korištenje.

Zimsko izdanje Street Food Marketa bit će otvoreno u četvrtak, 8. februara, koncertom legende rock and rolla Željka Bebeka, koji najavljuje odličnu zabavu i nezaboravnu noć.

Koncertu, koji počinje u 20:30 sati, prethodit će paljenje olimpijskog plamena te izložba u nastajanju posvećena godišnjici održavanja ZOI ’84. Osim toga, svi prisutni će moći uživati, kako u sjajnim muzičkim ritmovima, tako i u delicijama koje će spremati izlagači.

Radio AS