U Kantonu Sarajevo se još uvijek nisu stekli uslovi za završetak sezone grijanja

Prema aktuelnim meteorološkim prilikama u Kantonu Sarajevo trenutno se još nisu stekli uslovi za završetak sezone grijanja, kazali su Feni iz KJKP “Toplane-Sarajevo”.

Iz tog preduzeća naglašavaju da prema Uredbi o općim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, termoenergetska postrojenja i instalacije davaoca usluge i korisnika usluge treba da budu pogonski spremni od 20. septembra do 15. maja.

Sezona grijanja počinje nakon što se prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljnjeg zraka vazduha od 12 stepeni ili niža, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najkasnije 15. oktobra.

Sezona grijanja završava nakon što se prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljnjeg zraka vazduha viša od 12 stepeni, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najranije 15. aprila naredne godine, pojašnjavaju iz KJKP “Toplane-Sarajevo”. 

Na toplifikacionom sistemu KJKP “Toplane-Sarajevo” d.o.o. Sarajevo evidentirano je ukupno 52.912 aktivnih korisnika usluge.

FENA

Radio AS