U Općini Vogošća potpisan Ugovor o izgradnji dva rezervoara u Krivoglavcima

Danas je u Općini Vogošća potpisan Ugovor za I fazu izvođenja radova na vodosnabdijevanju gornjih zona naselja Krivoglavci i Svrake na području ove općine.

Navedenim ugovorom, u sklopu I faze radova, planirana je izgradnja dva rezervoara, i to rezervoara “Krivoglavci I” zapremine 400 m3 i rezervoar “Krivoglavci II” zapremine 200 m3, a sve u cilju rješavanja problema vodosnabdijevanja gornjih zona naselja Krivoglavci i Svrake.

Naručilac radova su Općina Vogošća i KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo, a izvođač radova je firma “Mibral” d.o.o. Sarajevo.

U ime Općine Vogošća Ugovor je, po ovlaštenju općinskog načelnika, potpisao pomoćnik načelnika u Službi za komunalne poslove Fetah Kadrić. Ispred KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. potpisnik je direktor Rusmir Salić, dok je u ime izvođača Ugovor potpisala direktorica Maja Bralović Smith.

Potpisnici Ugovora, ali i predstavnici mjesnih zajednica Vogošća I i Svrake, izrazili su zadovoljstvo činjenicom da se otpočelo sa rješavanjem ovog višedecenijskoj problema.

Ukupna vrijednost I faze radova iznosi cca 984.000,00 KM sa PDV-om. Investitor radova su KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo i Općina Vogošća. Stručno-tehnički nadzor nad realizacijom projekta vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, kao i krajnji korisnik KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Radio AS