U petak počinje najveći event za razvoj karijere mladih – STARfest

Najveći događaj u BiH za promociju razvoja karijere i zapošljavanja mladih pod nazivom STARfest održat će se u Centru Skenderija, Sarajevo u petak 31.3. i subotu 1.4.2023. godine u periodu od 10:00 do 17:00.

Očekuje se 2000 posjetitelja – mladih, učenika i studenata, nezaposlenih, kao i roditelja i svih zainteresiranih uz 100 partnera, kompanija, nevladinih organizacija, institucija koje će govoriti o tržištu rada, poslovima budućnosti uz predstavljanje konkretnih ponuda za mlade – poslova, stažiranja, edukacija, stipendija i dr.

U sklopu STARfesta posjetite:

  • STARfair – Sajam Prilika sa 50 izlagača,
  • STARedu – 21 edukativnu radionicu na razne teme od HR i soft vještina, JOBLAB poslova budućnosti, do upoznavanja sa IT industrijom, 3D skeniranjem ili međunarodnim projektima za studente i mlade.
  • STARvoice odnosno na main stage-u preko 30 inspirativnih govornika, managera i uspješnih pojedinaca koji će govoriti o tržištu rada, banci budućnosti, trikovima za nalaženje posla i razvoj karijere, freelancingu, programu ljetnog rada u Americi ili konkretnim opcijama za rad u oblasti IT industrije, turizma, ugostiteljstva i sl.
  • STARtest – uradite test za profesionalnu orijentaciju, provjerite svoj CV kod HR stručnjaka, probajte intervju za posao i sl. na nekom od HR štandova.
  • STARask – ostavite svoje mišljenje o prioritetima za mlade u anketi povodom pripreme Strategije za mlade Kantona Sarajevo 2023-2027.
  • STARchallenge – finale 10. državnog takmičenja mladih u poduzetništvu.

Kompletan program uz mogućnost vaše registracije za neku od radionica ili programa na main stage-u možete naći na LINKU.

STARfest dio je nove digitalne STAR eLearning platforme koja nudi mladima besplatan video kurs sa 25 zanimljivih lekcija/epizoda o poslovima budućnosti, X faktorima za nalaženje posla kao i načinima kako te X faktore razviti i pronaći posao.

Tu je i mogućnost povezivanja kasnije sa top kompanijama. Na STAR platformu se možete registrovati na www.star.study.

Organizator STARfesta je Munja Inkubator uz partnerstvo sa Vladom Kantona Sarajevo, sa projektom MarketMakers kojeg podržava Vlade Švicarske. Prijatelji festivala su Telemach Fondacija i AS holding, uz niz drugih partnera poput USAID-a Turizam, Talijanske Ambasade i dr. kompanija i organizacija.

Radio AS