U Pozorištu mladih Sarajevo ove sedmice pogledajte dvije humanitarne predstave

Ove sedmice na repertoaru Pozorišta mladih Sarajevo bit će odigrane dvije predstave čiji će prihot biti preusmjeren u humanitarne svrhe.

Četvrtak, 16. februar u 20 sati – predstava “Izbori (se)!”

Ovo je koprodukcijski projekt Pozorišta mladih Sarajevo i Kazališta mladih Korifej govori o pobuni malog čovjeka protiv uhodane sistemske mašinerije. Teatar je vrlo moćan medij koji nikad ne smije propustiti priliku stati u obranu temeljnih ljudskih vrijednosti.

U predstavi igra Damir Kustura. Cijena ulaznice je 10 KM, a sav prihod ostvaren od predstave ide za izgradnju i opremanje Rehabilitacijske kuće za osobe s invaliditetom.

Subota, 18. februar u 18 sati – predstava “Dobro drvo”

Predstava “Dobro drvo” po poemi Shelby Silverstein-a.Nastala je kao produkt Ljetne škole glume, Aparat teatra. Sa djecom, uzrasta od 4 do 18 godina, kroz glumačke, plesne i muzičke radionice gradili smo poseban svijet o ljubavi dječaka i drveta.

Rečenicom “Bilo jednom jedno drvo…” počinje nježna priča o umijeću davanja i ljubavi, ispunjena tugom, ali i utjehom. Autorica projekta je Blma Lizde Kurt. Cijena ulaznice je 10KM Sav prihod, ostvaren od prodaje ulaznica ide Centru za slijepu i slabovidnu djecu.

Radio AS