U Sarajevo na festival stižu predstavnici turističkih agencija iz 15 zemalja svijeta

“Sarajevo Destination Festival” okupit će u glavnom gradu BiH od 25. do 27. aprila predstavnike vodećih turističkih agencija, kompanija i platformi za povezivanje turista iz 15 zemalja svijeta, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Sarajevu.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić pojasnio je da nije riječ o klasičnom sajmu turizma jer će ovaj put učesnici predstavljati svoje destinacije kroz tradicionalnu muziku, plesove i gastronomiju.

Dodao je da imaju prijavljene učesnike iz 15 zemalja – iz regiona, Italije, Francuske, Saudijske Arabije, te Indonezije.

Fazlagić je naveo da posjetioce očekuju brojne nagradne igre s vrijednim nagradama poput putovanja i krstarenja kruzerima.

Naglasio je da će tom manifestacijom Sarajevo biti vraćeno na evropsku i svjetsku scenu turističkih festivala te da se nada da će ona postati tradicionalna.

Direktor Centra Skenderija Edison Pavlović istakao je da projekti poput ovog koji organizuju zajedno s Turističkom zajednicom, donose dodatni kvalitet u naše društvo, te da je Centar učinio sve da ispuni tehničke uslove koji se od njih očekuju.

Zvanično otvaranje sajma bit će upriličeno 26. aprila u 11 sati u dvorani Mirza Delibašić Centra Skenderija, a bit će zatvoren koncertom Divanhane dan kasnije u Domu mladih.

(FENA)

Radio AS