U Sarajevu će biti održano Svjetsko takmičenje Strongman Champions League

Jučer je u je u hotelu Malak u Sarajevu održana press konferencija na kojoj je potpisan ugovor o održavanju Svjetskog takmičenja Strongmen Champions League 3. septembra u glavnom gradu BiH.

Ugovor su potpisali direktor Strongmen Champions League Marcel Mostert i predsjednik udruženja “Snagator” Damir Strojil. Ovim ugovorom BiH je smještena na listu zemalja svijeta koje su domaćini ovog prestižnog takmičenja.

Domaćin takmičenja je Opština Ilidža koja je glavni partner u organizaciji te je press konferenciji prisustvovao načelnik Nermin Muzur.

“Nakon što ćemo sutra na Stojčevcu bogatim sportsko-zabavnim spektaklom otvoriti ovo obnovljeno izletište i ljetnu turističku sezonu u Kantonu Sarajevo, drago mi je da će se na teritoriji općine Ilidža održati jedno prestižno svjetsko takmičenje kakvo je Strongman Champions League. Ilidža je oduvijek bila destinacija s velikim turističkim potencijalom, poznata po prirodnim ljepotama, ali i po organizaciji sportsko-zabavnih događaja i takmičenja”, rekao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Dio organizacionog tima je i trener Adin Arnaut koji je istakao važnost takmičenja.

“Ovo je sportska manifestacija koju prenosi više od stotinu tv kuća, prati više od dvije milijarde gledalaca. BiH ima svog predstavnika na takmičenjima, to je Damir Strojil, tako da smo se Damir i ja odlučili da organizujemo takmičenje i u BiH te na taj način promovišemo i BiH, i opštinu Ilidža u kojoj smo pronašli partnera i sport”, rekao je Arnaut.

Direktor Strongman Champions League, Marcel Mostert istakao je da je ekipa uzbuđena i da se raduju takmičenju u BiH u povoljnijim vremenskim uvjetima nego 2012. godine kada je u Sarajevu održano finalno takmičenje i koje pamte po velikom snijegu.

“Drago nam je da se vraćamo u BiH i zbog toga se osjećamo privilegovano i radujemo se takmičenju. Zadovoljstvo mi je što je Sarajevo uvršteno na kalendar dešavanja Strongman Champions League koja je jedinstvena i najjača na svijetu”, rekao je Mostert.

Predsjednik udruženja “Snagator” Damir Strojil koji je ujedno i jedini predstavnik BiH u Ligi smatra da je takmičenje važno za sport u BiH te ne krije entuzijazam prema danu D za Sarajevo, 3. septembar.

Press konferenciji je prisustvovao i glavni sudija Simon Sulaiman koji je u toku posjete Sarajevu obišao lokacije na kojima će se održati takmičenje.

Takmičenje će okupiti najjače učesnike koji će snage odmjeriti u 5 disciplina. Manifestacija je dio svjetske turneje – Finska, Holandija, Srbija, Portugal, Engleska, Rumunija, Španija su zemlje domaćini uz BiH, kao i Karibi na kojima će se održati veliko finale 12. novembra.

ba.n1info.com

Radio AS