U ponedjeljak počinje velika akcija čišćenja na području opštine Centar

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar počinje u ponedjeljak, 27. juna, a trajat će do petka, 1. jula 2022. godine.

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Centar, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJU za zaštićena prirodna područja, DVD Bjelave, mjesnih štabova civilne zaštite, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ove općine.

Tokom trajanja akcije komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa Općinom Centar i mjesnim zajednicama, realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja i divljih deponija, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

Tim povodom danas je održan sastanak u Općini Centar sa predstavnicima Ministarstva, Općine i preduzeća i ustanova koje učestvuju u akciji. Organizatori pozivaju i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da životni ambijent bude ljepši i uredniji.

Akcija čišćenja Općine Centar počinje u ponedjeljak, 27. juna u 7:00 sati na lokalitetu parka Hastahana uz prisustvo ministra Envera Hadžiahmetovića, pomoćnika ministra Muhameda Bekte, načelnika Općine Centar Srđana Mandića, te predstavnika preduzeća i ustanova.

Radio AS