U Sarajevu održan porodični informativno-zabavni događaj Mjesec roditeljstva

Porodični informativno-zabavni događaj u partnerstvu UNICEF BiH i Fondacije INFOHOUSE, u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH kao dio kampanje “Mjesec roditeljstva” održan je jučer u Sarajevu.

“Ovaj događaj je način da približimo roditeljima temu imunizacije, ranog rasta i razvoja, te zdrave ishrane. UNICEF BiH nastavlja da radi na jačanju zdravstvenog sistema za pružanje usluga roditeljima i djeci. Osigurali smo 1000 ulaznica u Pionirsku dolinu za djecu i roditelje gdje smo danas dosta toga zajedno naučili i lijepo se družili”, poručila je voditeljica programa za rani rast i razvoj UNICEF BiH Fatima Čengić.

Posjetioci događaja su imali priliku razgovarati o brojnim pitanjima o zdravlju svoje djece i prednostima redovne imunizacije jer pravilno informiranje je ključ zdravlja.

“Izašli smo iz svojih kancelarija sa porukama za roditelje i djecu kako da zajedno čuvamo zdravlja. Zdravstveni sistem ostaje u službi zdravlja građana ali zdravlje se čuva u okruženju u kojima najviše borave djeca, a a to je porodica. Danas poseban naglasak stavljamo na značaj redovne imunizacije za zaštitu djece od zaraznih bolesti, na zdravu ishranu i potrebu kontrole zdravlja za rani rast i razvoj. Zavod za javno zdravstvo FBiH poziva roditelje da vjeruju zdravstvenom sistemu. Budimo partneri u očuvanju zdravlja  djece”, kazala je pomoćnica direktora za medicinske poslove Zavoda Aida Ramić Čatak.

Radio AS