U Sarajevu otkazani skoro svi muzički događaji, zabava na Skenderiji najavljena nakon ponoći

U Sarajevu su, povodom Dana žalost zbog ubistava u Gradačcu, otkazani skoro svi muzički događaji. Zabava na Skenderiji najavljena je iza ponoći.

Organizatori After Midnight Parties, koji se održavaju u Domu mladih, najavili su da će Disco Gripa početi s noći sa 16. na 17. avgust u 00:15 sati.

Iz Udruženja Mirza Delibašić – Kinđe ranije su najavili da se zbog Dana žalosti otkazuje koncert grupe Sevdah Baby.

“S pijetetom prema ubijenim građanima u Gradačcu i iskrenim saučešćem porodicama žrtava, s mosta koji nosi ime najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine svih vremena, samo tišina”, napisali su.

Music Zone, koji se održava na platou ispred zgrade Ambasade Republike Grčke, otkazao je koncert grupe Perpetuum Mobile.

“Izražavamo saučešće i suosjećamo sa porodicama žrtava stravičnih ubistava u Gradačcu, koja su se desila 11. augusta 2023. godine”, objavili su.

Heineken Summer Lounge najavio je nastup DJ-ice Kazumi i Forora. Organizatori se još uvijek nisu zvanično oglasili niti otkrili da li planiraju otkazati nastup.

Organizatori festivala Sarajevo Sevdan Soiree su poručili da se koncert pomjera na na 18. avgust, kada će tradicionalnu bosanskohercegovačku ljubavnu pjesmu izvoditi sazlija Jusuf Brkić i Zanin Berbić, etnomuzikolog i interpretator sevdalinke, čiji repertoar čine rijetko pjevane i pomalo zaboravljene sevdalinke.

Festival u Centru obavijestio je posjetioce da su sve kulturno-kreativne aktivnosti planirane za danas otkazane.

Radio AS