U srijedu jubilarno pedeseto izvođenje predstave „Prah“

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u srijedu, 28. novembra 2022. godine organizira jubilarno pedeseto izvođenje predstave „Prah“, mađarskog autora Györgya Spiróa u režiji Miralema Zupčevića.

Drama „Prah“ govori o bračnom paru koji živi na rubu materijalne i moralne egzistencije koju u glavnim ulogama igraju vrsni glumci Gordana Boban i Mirsad Tuka. Ova drama sa elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo iznenađenja. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Predstava će biti izvedena u srijedu, 30. novembra 2022. godine na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih sa početkom u 20 sati.

Karte se mogu kupiti u prostorijama JU Centar kulture i mladih (ulica Jelića 1) radnim danima od 10 do 12 i od 16 do 20 sati, kao i dva sata pred predstavu.

Karte se mogu rezervisati i elektronskim putem na stranici www.centarkulture.ba , preko facebook profila CKM-a ili na broj telefona 033 232 595.

Radio AS