U subotu otvaranje Gradskog parka Jezero – Betanija

U organizaciji Općine Centar Sarajevo i Javne ustanove “Centar kulture i mladih” u subotu, 14. oktobra, sa početkom u 14 sati planirano je otvaranje Gradskog parka Jezero – Betanija uz bogat kulturno-zabavni program za sve generacije.

Program za najmlađe počinje u 14,30 sati, a za dobro raspoloženje mališana pobrinut će se Kike Budalike, klovn, maskote uz likovne radionice Javne ustanove „Centar kulture i mladih“.

16 sati planiran je animacijski fitness program za djecu i odrasle koji će voditi profesorica Lejla Šebić. 

16,30 sati A. Loop Ensemble – figure & roller skating izvest će plesnu tačku na rolama na novoizrađenoj namjenskoj stazi za rolanje. 

Party na rolama za sve generacije uz DJ Kanitu počinje u 17 sati. Preporuka organizatora je da svi ljubitelji rolanja koji žele učestvovati u ovom dijelu programa obavezno ponesu kacigu i štitnike za koljena, laktove, ručne zglobove kako bi se spriječile eventualne povrede.

Svi događaji koji su planirani za subotu održat će se u Gradskom parku Jezero – Betanija, na dijelu kod staze za rolanje. 

Gradski park Jezero na Betaniji pokriva površinu nešto manju od 7 hektara i predstavlja jednu od najljepših zelenih oaza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Sam lokalitet parka nalazi se svega petnaestak minuta od centra grada, na padini ispod gradskog porodilišta. 

Sa realizacijom projekta uređenja  parka stanovnici Sarajeva su dobili na korištenje uređen park u kojem se mogu opustiti u zelenilu, upražnjavati fizičke aktivnosti, a najmlađi uživati u igri na dječijim igralištima.

“Pozivamo sve građane da dođu u Gradski park Jezero – Betanija gdje će ih čekati mnogo muzike, plesa, igre, crtanja, zabave, i brojni novi sadržaji”, pozvali su iz Općine Centar.

Radio AS