U utorak 3. maja potpuna obustava saobraćaja u jednom dijelu centra Sarajeva

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je dalo saglasnost Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Vlade Republike Srpske, radi provođenja mjera sigunosti javnog okupljanja u utorak, 03. maja 2022. godine, u vremenu od 10:00 do 12:00 sati.

Privremena izmjena režima saobraćaja, između ostalog, sastojat će se od zabrane saobraćaja za motorna vozila na regionalnom putu R446 (područje Kantona Sarajevo), ulici Derviša Numića, raskrsnici Put Mladih muslimana i ulice Derviša Numića, ulici Zagrebačka, ulici Terezija, ulici Hamdije Kreševljakovića – dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Hamze Hume “Most na Skenderiji” do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Ćumurija – At Mejdan, osim unaprijed organizovano – formirane kolone vozila sa sudionicima javnog okupljanja.

Bit će zabranjen i pješački saobraćaj, koji će se odobravati u zavisnosti od procjene pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, te ovisit od činjenice da li se kolona može sigurno kretati u neizmijenjenom režimu saobraćaja, u ulici Hamdije Kreševljakovića – dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Čobanija do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Save Skarića.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i u naznačenom terminu utvrđivat će operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu.

Također će biti dozvoljena i privremena izmjena režima saobraćaja ulici Hamdije Kreševljakovića – dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Hamze Hume “Most na Skenderiji” do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Ćumurija – At Mejdan na način da se unaprijed organizovano – formirana kolona u povratku vrati istom maršrutom uz pratnju i osiguranje MUP-a KS — samo u suprotnom smjeru.

Alternativni pravci za vrijeme privremene potpune izmjene saobraćaja bit će:

  • Baščaršija – Skrenderija: Obala Isa-bega Isakovića – Hamdije Kreševljakovića (dionica pored At Mejdana) – Obala Kulina bana,
  • Skenderija – Baščaršija: Terezije – Hamze Hume – Obala Kulina bana (nakon prolaska učesnika manifestacije uz pratnju MUP-a).

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a KS.

Radio AS