U Vladi KS održana svečana promocija prvog Omladinskog PR tima Kantona Sarajevo

Danas je u Vladi Kantona Sarajevo održana svečana promocija početka rada prvog Omladinskog PR tima Kantona Sarajevo. Uvodno obraćanje imali su Nihad Uk, premijer i Pavle Krstić, ministar nauke, visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo.  

Omladinski PR tim je novi eksperimentalni program šestomjesečne edukacije i prakse za 19 odabranih mladih u Kantonu Sarajevo koji će se baviti informiranjem svojih vršnjaka o raznim prilikama koje Kanton i drugi akteri nude mladima u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, zdravlja, slobodnog vremena, kulture, sporta, aktivizma i dr. Pored toga, ovaj tim će ponuditi i vlastite preporuke i prijedloge kako unaprijediti pojedine usluge i programe Kantona Sarajevo.  

Ovaj program realiziraju Kanton Sarajevo (Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS) i vodeća info platforma za mlade u BiH – HOCU.ba Munja Inkubatora.  

Jedan od povoda kreiranja ovakvog programa je i proces razvoja Strategije za mlade Kantona Sarajevo 2024-2028 u kojem je najvažnije uključiti što više mladih koji žive na prostoru KS i kreirati dvosmjernu i redovnu komunikaciju između mladih i institucija.

Radio AS