U zadnjoj sedmici maja relativno stabilno vrijeme s malom vjerovatnoćom padavina

Zatopljenje koje je uslijedilo u dane vikenda zadržat će se do srijede. Pri tome nakon jutarnje vedrine na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, u popodnevnim satima u središnjim područjima doći će do povećane naoblake koja će usloviti kraće lokalne pljuskove.

Od četvrtka, 25. maja, preovladavat će pretežno oblačno. Kiša i ponegdje obilniji pljuskovi izgledni su, ne samo u centralnim i sjevernim nego i u južnim područjima zemlje. Najviše padavina očekuje se u petak. Za dane vikenda i dalje nestabilno s povremenom kišom. Temperature zraka biće u granicama prosjeka. Od četvrtka svježije, naručito u pretplaninskim i planinskim područjima.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 11°C do 17°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 20°C i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U zadnjoj sedmici mjeseca maja prema raspoloživim sinoptičkim kartama prognozira se relativno stabilno s malom vjerovatnoćom za padavine. Eventualne padavine biće u vidu lokalnih pljuskova.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 9°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 16°C i 22°C u Bosni, u Hercegovini do 25°C.

Radio AS