Udruženje Renesansa organizovalo humanitarnu prodajnu izložbu za oboljele od karcinoma dojke

U Galeriji Collegium artisticum u Sarajevu postavljena je humanitarna prodajna izložba umjetničkih djela bh. umjetnika, koju organizuje Udruženje “Renesansa” – prvo udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke u Bosni i Hercegovini, u suorganizaciji sa JU “Collegium artisticum” Sarajevo.

Radi se o djelima bosanskohercegovačkih umjetnika koji su godinama donirali i poklanjali svoje radove Udruženju “Renesansa”, a odsad su ti radovi dostupni ljubiteljima umjetnosti. Kupovinom tih umjetničkih djela imaju priliku sudjelovati u humanitarnoj akciji.

Kako navode iz Udruženja, za njih ta izložba ima posebnu važnost jer su svjesni koliko je važna prevencija i borba protiv karcinoma dojke i kako svi mogu biti od pomoći u toj zajedničkoj borbi.

Svaki kupljeni umjetnički rad je i donacija Udruženju “Renesansa”, a biće iskorištena za nabavku neophodnih lijekova i ortopedskih pomagala za oboljele osobe.

Izložba će biti postavljena do 14. juna, od ponedjeljka do petka u terminu od 10.00 do 18.00 sati u Galeriji “Collegium artisticum” Sarajevo. Informacije o prodaji dostupne su putem e-maila: udruzenjerenesansa@gmail.com i telefona: 062/108 – 444.

Umjetnici čiji radovi su na izložbi u Galeriji Collegium artisticum su: Adis Fejzić, Ado Opić, Ahmed Karić, Ahmed Pinjić, Amira Osmanagić, Antonija Konaj, Boro Spasojević, Dragan Ressner, Đuro Fišer, Emir Čengić, Esmal Džipa, Hasan Fazlić, Husein Nalić, Ivo Raič, Jasmina Kožo, Maida Spasojević, Mehmed Klepo, Mehmed Zaimović, Mensud Kečo, Mirsad Konstantinović, Nađa Alić, Nađa Efendić, Radoslav Gašić, Tomislav Perazić, Željko Filipović.

(Fena)

Radio AS