Uk i Sattler: Nastaviti saradnju s ciljem poboljšanja kvaliteta života građana KS

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom EU u BiH, ambasadorom Johannom Sattlerom.

Na sastanku se govorilo o dobro uspostavljenoj saradnji između Delegacije EU i Vlade KS, te je Ambasador Sattler  izrazio nadu da će i ubuduće saradnja ići u pozitivnom smjeru, odnosno u pravcu poboljšanja kvaliteta života građana u KS, veće vladavine prava, reformi, borbe protiv korupcije…

Na današnjem sastanku iskazana je nada da će u skorije vrijeme biti napravljeni pozitivni pomaci koji bi rezultirali uspostavom izvršne vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Naglasak je bio i na intenziviranju aktivnosti u vezi sa Misijom Net Zero Cities, koja ima za cilj ostvariti bolje ekološke uslove života građana u Kantonu Sarajevo.

Na sastanku je rečeno da će u narednom periodu dosta pažnje biti posvećeno projektima energijske efikasnosti jer je EU izdvojila višemilionska sredstva za te porebe, ali i za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Radio AS