Uklonjena stabla voćki sa trase buduće tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica

Foto: Nermin Muzur

U sklopu pripremnih radova za izgradnju tramvajske pruge Ilidža Hrasnica, sa zelenog pojasa kojim će ići trasa buduće pruge, izvađena su sva stabla voćki.

Stabla su izvađena nakon što su ih prethodno detaljno pregledali stručnjaci iz KJKP Park Sarajevo, a dio njih već je pronašao svoje novo mjesto gdje će biti presađena.

“Radujemo se što su sve voćke, koje su označene kao zdrave, kroz akciju koju su sprovele mjesne zajednice, pronašle svoje mjesto u baštama i avlijama građana Ilidže”, istakao je Muzur.

Foto: Nermin Muzur

Poziv za dostavu ponuda za odabir izvođača radova za izgradnju tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica objavljen je 10. marta ove godine.

Projekat izgradnje pruge, koji se smatra jednim od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Kantonu Sarajevo, podrazumijevat će izgradnju 12,96 km iste, a rok za dostavu ponuda je 9. maj ove godine.

Foto: Nermin Muzur

Ovaj projekat, kako je ranije najavio ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, značajno će poboljšati saobraćaj u Kantonu Sarajevo.

Također, kako je istakao načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, izgradnja tramvajske pruge do Hrasnice historijski je projekat za ovu lokalnu zajednicu i sve njene stanovnike.

(Feđa Kulina/Radio AS Sarajevo)

Radio AS